Eenzaamheid

Eenzaamheid

Bij Libratum Mentis willen we graag dat het ergens over gaat. Bij ons kunt u NIET terecht voor een bingoavondje of bezigheidstherapie. Wij gaan graag met u individueel of in groepsverband in gesprek. Deze gesprekken zullen variëren van thema. De intentie van de gesprekken of gespreksgroepen is in een betekenisvol gesprek met u aan te gaan. Hierbij kunt u denken aan gespreksthema’s als zingeving, omgaan met angsten, eenzaamheid en verlies, gevoelens, omgaan met beperkingen, ouder worden maar ook met thema’s die door u als cliënt zelf kunnen worden aangedragen.

De gesprekken hebben een tweeledig doel. Zo is er een direct doel om eenzaamheid te bestrijden door mensen bij elkaar te brengen. Het tweede doel is een positieve bijdrage te leveren bij zaken als zelfredzaamheid, wederkerigheid, zelfacceptatie en het ondersteunen bij de opbouw van een breder en betekenisvoller sociaal netwerk.

Onze visie is dat gesprekken die écht ergens over gaan mensen uitnodigen om meer van zichzelf te delen. Vanuit dit delen ontstaat meer betrokkenheid en openheid. De praktijk leert dat niet iedereen zit te wachten op gesprekken over koetjes en kalfjes, maar dat er een zekere behoefte is aan diepgang. De gespreksgroepen zullen worden begeleid door professionele psychosociale begeleiders of psychologen die verstand/verdieping hebben in de verschillende gespreksonderwerpen.